Opleiding

De wereld aan je voeten


Verleg je grenzen, verruim je blik, proef van cultuur en krijg een andere kijk op verpleegkunde. In het buitenland studeren is een onvergetelijke ervaring. Als student aan Ic Dien krijg je heel wat mogelijkheden om de wereld te verkennen.

Lucky you, getting older in Europe - Multiplier event

2 jaar werkten we met 6 landen samen rond “ouder worden in Europa”. 

Enthousiaste studenten en geestdriftige docenten en zorgverleners uit België, Finland, Spanje, IJsland, Tsjechië en Letland bespraken thema’s als functionaliteit, depressieve symptomen, sociale situatie, malnutritie en cognitieve status.


We zijn dan ook heel fier dat we onze resultaten mochten presenteren op dit event.

Buitenlandse stage

Trek 4 weken naar het buitenland en doe stage in een compleet nieuwe omgeving. Dankzij programma’s als Erasmus Plus en Lucky You Getting Older in Europe geniet ook jij van een buitenlandse stage. Wij zorgen voor een stage- en logeerplek. Het enige wat jij moet doen is een motivatiebrief schrijven. Klaar voor het avontuur?
 

Ga internationaal in:

  • Spanje
  • IJsland
  • Finland
  • Tsjechië
  • Tenerife


Vraag je buitenlandse stage aan

 

Buitenlandse schoolreis

Met je klasgenoten en medestudenten op reis? Het kan. Elk jaar vertrekt een groep op een vrijblijvende schoolreis naar een aantrekkelijke bestemming in Europa. Geen lessen op het programma, wel cultuur, toeristische uitstappen en veel plezier.

 

Module 1 tot en met module 4 gaan jaarlijks tijdens de schooluren op 2-daagse reis.

Module 5 maakt een 4- of 5-daagse reis in de paasvakantie.

 

Benieuwd naar onze schoolreizen?

Ontwikkelingshulp

Als verpleegkundige in spe wil je het verschil maken en mensen helpen. Ga in de zomervakantie 6 weken mee voor ontwikkelingshulp in landen als Senegal of India. Je helpt ter plaatse in ziekenhuizen, gaat op pad met lokale dokters en werkt samen met plaatselijke ngo’s. Samen met je reisgenoten zamel je fondsen in.

 

  • 6 weken ter plaatse
  • Actief meewerken aan gezondheidszorg
  • In samenwerking met plaatselijke ngo’s

 

Ga mee op ontwikkelingshulp

Menu