Opleiding

Verpleegkunde:
praktijkgericht leren op je eigen tempo


De HBO5-opleiding verpleegkunde is een dynamische afwisseling tussen theorie en praktijk gespreid over 5 modules. Intensieve examenperiodes zijn er niet, wel terugkerende stages en specialisaties volgens je eigen interesse. Doorheen de opleiding koppel je je kennis aan praktijkervaring in de gezondheidszorg.

Permanente evaluatie

Vergeet die stressvolle examenperiode en dikke pakken leerstof. Je HBO5-opleiding is gebaseerd op permanente evaluatie. Op basis van opdrachten, taken, casustoetsen en dagelijkse inzet leer je optimaal en ontstaan meer groeikansen.

Stel je eigen lespakket samen

In Ic Dien volg je les volgens het GOA-concept. Dat staat voor gedifferentieerde onderwijsactiviteiten. Elke week vul je 8 lesuren zelf in, te kiezen uit een bestaand aanbod. Tijdens de GOA-uren is er geen les, maar helpt een docent je persoonlijk met vragen, uitleg en oefeningen.

Realistische simulaties

Via simulatie-oefeningen zet je je theoretische kennis om in de praktijk. Op basis van waarheidsgetrouwe scenario’s en levende acteurs speel je in op situaties en ga je in een gecontroleerde omgeving

Menu