Opleiding

Stage, véél stage


De helft van je studietijd volg je stage in een ziekenhuis, revalidatiecentrum, thuiszorg of woonzorgcentrum. Zo sta je met je twee voeten in het werkveld en toets je de theorie op elk moment aan de praktijk.

Intensief op de werkvloer

Als student verpleegkunde loop je al in je eerste jaar stage. De intensiteit van de stages neemt toe naarmate je opleiding vordert. De stages worden mooi afgewisseld met lessen. De stages zijn dé momenten bij uitstek om je kennis om te zetten in realiteit. Zelfs in het buitenland.

Persoonlijk stagetraject

Op basis van je individuele voorkeuren of competenties zorgt de school voor aangepaste stageplek dat zo goed mogelijk bij je aansluit. Doorheen je opleiding maak je kennis met de verschillende afdelingen in het ziekenhuis, woonzorgcentra, revalidatiecentra, geestelijke gezondheidszorg en thuiszorg.

 

Een stageplek aangepast aan je:

 

  • Persoonlijke voorkeur
  • Eigen competenties

Objectieve begeleiding

Een stagebegeleider volgt je intensief tijdens elke stageperiode. Hij of zij loopt minstens een halve dag per week met je mee en staat in nauw contact met de stageplaats. Klikt het niet met je stagebegeleider? Geen nood, je stagebegeleider is tijdens elke stageperiode iemand anders.

 

Naast je stagebegeleider is er ook een stagementor op je werkplek. Hij of zij is een ervaren verpleegkundige en maakt je wegwijs op je stageplek. Je stagementor is je contactpersoon ter plaatse.

Menu