Opleiding

Een mooie en zekere toekomst


Grote werkzekerheid

Verpleegkunde is een knelpuntberoep. Dat betekent dat je zeker en snel werk vindt. Dat kan als verpleegkundige in een woonzorgcentra, ziekenhuis of revalidatiecentra, maar evengoed in de thuiszorg, centra voor preventieve zorgverlening of ter ondersteuning van mensen met een beperking.
 

Ga aan de slag in:

  • Ziekenhuizen
  • Woonzorgcentra
  • Thuisverpleging
  • Revalidatiecentra
  • Preventieve zorgverlening
  • Zelfstandig thuisverpleging
  • Medisch-pedagogische instituten (MPI’s)

Zelfstandig of in dienstverband

Je diploma is nationaal en internationaal erkend. Bovendien kan je zowel in dienstverband werken of meteen als zelfstandige starten. Bijvoorbeeld voor zelfstandige thuisverpleging. De mogelijkheden zijn erg groot. Van één zaak ben je zeker: door de toenemende vergrijzing blijft de vraag naar verpleegkundigen stijgen.

Verder studeren

Als HBO5-student verpleegkunde zet je makkelijk de stap naar bachelor verpleegkunde. Dankzij een brugopleiding duurt je opleiding tot bachelor amper 2,5 jaar. Onder andere onze partnerhogeschool Vives biedt een ingekort traject aan.

Promoveer tot hoofdverpleegkundige

Maak carrière als hoofdverpleegkundige. Als hoofdverpleegkundige stuur je een afdeling aan in een ziekenhuis of voorziening voor senioren. Je geeft leiding aan collega’s en zorgt voor een vlekkeloze werking. Gekoppeld aan de nodige ervaring heb je als verpleegkundige alle troeven in handen om deze kaderopleiding te volgen.

Groei als leerkracht

Liever zelf voor de klas staan? Dat kan. Via het Centrum voor Volwassenonderwijs kan je als verpleegkundige een lerarenopleiding volgen. Eenmaal afgestudeerd ben je docent in verzorging en kan je in scholen of instellingen aan de slag.

Menu